2021 40-dagentijd

Nadat Jezus door Johannes gedoopt is verblijft Jezus 40 dagen in de woestijn. Hij zondert zich af, voor hij zijn openbare leven als geliefde Zoon tussen de mensen gestalte geeft. Inkeer gaat aan daden vooraf.
Als symbolen worden gebruikt: een bol, een spiegel en zand. Een ronde schaal wordt gevuld met zand. Rond bakert de ruimte om je heen af, de rand is als een stilte om je heen: een afgrenzing van de drukke wereld. Jij bent zelf het middelpunt om plaats te geven aan het geheim van het leven.
Lezing: Marcus 1: vers 12-15

foto's kerk

2020 Advent

Liturgische bloemschikking
“Het Goede Leven, bloeien in Gods Licht”. De Adventsschikking bestaat uit een open schaal, opgebouwd uit driehoekjes van bamboe of riet. Deze schaal wordt op vier pijlers geplaatst door middel van vier flessen. De driehoekjes staan symbool voor de verbinding tussen het goddelijke, de mens en de andere mens. Het getal vier verwijst naar de vier adventszondagen en de vier windrichtingen. De schaal staat symbool voor de plek waar je wieg of kribbe heeft gestaan. Een basis waaruit je door de komst van Jezus Christus dat Goede Leven mag ervaren en tot bloei mag komen in Gods Licht.

2019 diversen

2018, 1 juli openluchtdienst

2015, 12 april: 25-jarig jubileum Thijs en Minie Miggels

Hieronder staat de tekst die de voorzitter van de kerkenraad heeft gesproken:
“Thijs en Minie,
Het geloof in God wordt in de gemeente mede zichtbaar in de inzet voor de naaste. In pastoraat of diaconaat, in jeugdwerk of gemeente opbouw, in het ooglopend of onopvallend, verrichten gelovigen als gemeentelid of als ambtsdrager samen de taken die aan de gemeente zijn toevertrouwd. Om het de gemeente mogelijk te maken om gemeente te zijn , is de inzet nodig van mensen als beheerders, kosters en vele anderen. Ook jullie zijn actief voor de gemeente waarvoor wij jullie zeer erkentelijk zijn. Meer dan 25 jaar zijn jullie onze beheerders van het Protestant Centrum, eerst in de oude school en de laatste jaren in ons nieuwe centrum. Dit centrum wordt door jullie niet beheerd maar verpleegd! Altijd staan jullie klaar voor ieder die het centrum wil gebruiken en het ziet er in en rond het centrum altijd piekfijn uit. Daarnaast zijn jullie ook actief in allerlei commissies , teveel om op te noemen. Tevens ook nog koster en kosteres maar dit nog geen 25 jaar.
Graag willen wij jullie onze erkentelijkheid hiervoor tonen met de volgende onderscheiding/oorkonde:
Het  hoofdbestuur van de vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestante kerk in Nederland heeft bij besluit van 15 februari 2015 op voordracht van het college van kerkrentmeester van de protestante Gemeente te Giethoorn aan:
Thijs Miggels  geboren te Dwarsgracht op 14 september 1940
en Minie Miggels geboren te Dwarsgracht op 27 februari 1944
toegekend het draaginsigne in Zilver wegens het vervullen van de functie van beheerder Protestant Centrum Giethoorn gedurende meer dan 25 jaar.

Graag wil ik het nu overhandigen en van harte feliciteren met de onderscheiding”.
Na de dienst hebben wij hen onder  het genot van een kopje koffie in het Protestants Centrum kunnen feliciteren en bedanken voor hun altijd gastvrije ontvangst en het vele werk dat zij ten behoeve van onze kerkelijke gemeenschap hebben verricht.

Bekijk alle foto's

De livestream van de kerkdiensten komen automatisch online.

Zondagsschool

U kunt een video van de zondagsschool online bekijken via deze link: https://youtu.be/sv4YrD1aeIQ

NIEUWSBRIEF

Van de cathechisanten

Stukjes die de catechisanten hebben opgestuurd in deze, ook voor hen, onzekere tijd.

Klik hier