1e officiële dodenherdenking in Giethoorn 2022

Aan de gevallenen werd de laatste eer betoond door onder meer een kranslegging bij het nieuwe monument, het spelen van de last post en twee minuten stilte. Kunstenares Verleun die het monument maakte sprak enkele woorden, net als voorzitter Gerrit Kiekebos van de Stichting 4 en 5 mei en Femmie Woltman. Ook enkele kinderen van basisschool de Punter lazen een gedicht voor en hielpen bij de kranslegging.
De avond werd georganiseerd door Stichting 4 en 5 mei-viering Giethoorn.

De foto's zijn gemaakt door dhr. Sorel.

UItleg over het monument door Harriet Verleun

Gedichten van leerlingen groep 8 OBS de Punter

Indrukwekkend verhaal van Femmy Woltman

Paasproject Kindernevendienst

Startzondag 26 september 2021

Op 26 september vierden wij onze startzondag. Thema: “Van U is de toekomst”. Na 1,5 jaar konden we de Eredienst weer in de kerk vieren! Gezamelijk brachten we de attributen vanuit het Centrum terug de kerk in!

Gezamenlijke dienst 29 augustus 2021

De gezamenlijke dienst werd gehouden in de schuur van de fam. Smit aan de Jonenweg. Tussen de tractors werd o.l.v. De Bazuin uit de Wetering e.o. een mooie dienst gehouden waarin we zagen hoe de vaten water in wijn werd veranderd!

foto's kerk

2020 Advent

Liturgische bloemschikking
“Het Goede Leven, bloeien in Gods Licht”. De Adventsschikking bestaat uit een open schaal, opgebouwd uit driehoekjes van bamboe of riet. Deze schaal wordt op vier pijlers geplaatst door middel van vier flessen. De driehoekjes staan symbool voor de verbinding tussen het goddelijke, de mens en de andere mens. Het getal vier verwijst naar de vier adventszondagen en de vier windrichtingen. De schaal staat symbool voor de plek waar je wieg of kribbe heeft gestaan. Een basis waaruit je door de komst van Jezus Christus dat Goede Leven mag ervaren en tot bloei mag komen in Gods Licht.

Nieuwsbrief mei 2022
Nieuwsbrief april 2022

Dodenherdenking
In het fotoalbum van het Menu zijn foto's te zien van de 1e officiele dodenherdenking, uitleg van het nieuwe monument maar ook de gedichten van de kinderen en het verhaal van Femmy Woltman.

Feest van de Geest
U bent van harte welkom om de kunst te bekijken. De kerk is open op:
donderdag Hemelvaartsdag 26 mei
zaterdag 28 mei
zondag 29 mei
zaterdag 4 juni
zondag 1e Pinksterdag 5 juni (met een speciale kerkdienst om 10u.)
maandag 2e Pinksterdag 6 juni

Alle dagen van 13 tot 17 uur.

Kijk verder op de website van feestvandegeest.nl