Jeugd Jeugd

Catechese
Ook dit seizoen zal de groep van 12-17 jaar weer huiscatechese hebben. Maandelijks komen de tieners om beurten bij een van de deelnemers thuis samen om met een bijbels, kerkelijk of maatschappelijk/diaconaal thema bezig te zijn.
Vorig seizoen is er gelezen uit de bijbel, zijn de kinderen bezig geweest met het thema: “Dankbaarheid’ en hebben ze een kaart gemaakt voor iemand die ze wilden bedanken. Ook het bijbels kwartetspel kwam op tafel en kreeg het kerstfeest aandacht. De jeugd heeft tijdens de kerstdienst chocolaatjes uitgedeeld.

Door de Corona-maatregelen stopten de bijeenkomsten vorig seizoen halverwege en konden geplande activiteiten niet doorgaan. Rondom Pasen zouden ze een aandeel hebben in een kerkdienst. De jongeren zouden zelf ook een Bijbelse maaltijd bereiden, waarbij de ouders waren uitgenodigd om mee te eten. En aan het eind van het seizoen stond een kamp en spel met de kinderen van de zondagsschool op het programma. Jammer genoeg heeft dit allemaal niet plaatsgevonden. Wel hebben de kinderen gedichten geschreven over wat hen tijdens de Corona-tijd bezig hield en om anderen een hart onder de riem te steken. Wat in het vat zit, verzuurt echter niet. We gaan in oktober weer starten en hopen om een leerzaam en gezellig catechese-seizoen.

Zondagsschool
Op zondagmorgen van 10.00-11.00 uur gezellig met de groep van 4-12 jaar samen praten en lachen, luisteren naar een verhaal, zingen en knutselen. Eerst gaan de kinderen even met z’n allen naar de kerk, waar we een lied zingen, bidden en met de dominee praten over het bijzondere van deze zondag. Begin november vieren we de oogstdankdienst en maken we fruitbakjes, die we naar oudere en zieke gemeenteleden brengen. In de adventstijd oefenen we voor het kerstspel, dat we op kerstavond met het kinderkerstfeest opvoeren. Een sfeervol feest, dat velen met ons mee mogen vieren. In de tijd voor Pasen werken we aan een project, maken we palmpaasstokken en aan het eind is er de afscheidsdienst van de kinderen van groep 8. We sluiten het seizoen af met een uitje. Doe je ook mee? We zouden heel blij zijn, als er mensen zijn die ons team willen komen versterken.
Groeten, Hilga Knol en Marloes van Dam

Omdat het kerstspel dit jaar i.v.m. corona niet door kon gaan is er met de kinderen een kerstvideo gemaakt.
Deze video kunt u bekijken door op deze link te klikken: https://youtu.be/sv4YrD1aeIQ

Kinderoppas
Voor de kleinsten onder ons, de kinderen van 0-4 jaar, is er oppas in het Protestants Centrum. Tijdens de kerkdienst is er iemand aanwezig, die met de kinderen speelt, voorleest, knutselt, lacht en troost. Heb je jonge kinderen en wil je naar de kerkdienst, breng hen dan gerust naar de oppas.

De livestream van de kerkdiensten komen automatisch online.

Zondagsschool

U kunt een video van de zondagsschool online bekijken via deze link: https://youtu.be/sv4YrD1aeIQ

NIEUWSBRIEF

Van de cathechisanten

Stukjes die de catechisanten hebben opgestuurd in deze, ook voor hen, onzekere tijd.

Klik hier