Jeugd Jeugd

Catechese
Een groep van 8 jongeren van 13-18 jaar heeft dit seizoen meegedaan aan de catechese. Maandelijks kwamen we bij elkaar in de bovenzaal van het Centrum. Door middel van spel, Bijbellezen en film zij we bezig geweest met Advent en kerst, de profeten, diaconaal bezig zijn, veertigdagentijd en Pasen en Jezus in ons midden. We rondden het seizoen af met een uitje “Pitch en putt” in Koekange.
Het catecheseteam: Minie Kruider en ds. Astrid van Waard

Zondagsschool
Elke zondag, met uitzondering van de schoolvakanties, is er in het Protestants Centrum, tussen 10.00 en 11.00 uur tijdens de kerkdienst zondagsschool/kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool.
Naast de gewone zondagochtenden waarop we een verhaal lezen, zingen, bidden, een spel doen  en knutselen zijn er ook bijzondere diensten die we in de kerk meevieren.
Één van de hoogtepunten is het kinderkerstfeest. Aan de hand van een thema werken we van de Advent naar het Kerstfeest toe. We bereiden het Kerstfeest samen met de kinderen voor. Met Palmpasen liep een grote groep kinderen met hun zelfgemaakte palmpasenstok door de kerk. Nieuwe leiding is zeer welkom en kan zich melden bij een van de leidsters. Voor informatie kunt u o.a. terecht bij Hilga Knol, tel. 360140.

Geloof je dat nog?
Voor jongeren die wat over de bijbel en het geloof willen leren, starten we de cursus: ‘Geloof je dat nog?’ We lezen dan samen een boekje van M. van Campen. In dat boekje staan de twaalf artikelen van de apostolische geloofsbelijdenis centraal.
Uit haar inleiding:
‘In de kerk kun je geloven, maar hier moet je 't zeker weten'. Die opmerking hoor je nogal eens. Een klant van een grote bank vraagt aan de man achter de balie: denkt u dat de aandelen van dat en dat bedrijf nog meer gaan zakken? Waarop de 'deskundige' antwoordt: Ik geloof dat we het dieptepunt wel bereikt hebben, maar garanderen kan ik het niet. Een geschiedenisdocent op de middelbare school vraagt aan Marieke: Wanneer was de slag bij Waterloo? Ik geloof, in het jaar 1815 meneer. O, je gelooft het, daar heb ik weinig aan. In de kerk kun je geloven, hier moet je het zeker weten. Een vreemde uitdrukking eigenlijk. Alsof God even grillig is als de beurskoers. Alsof geloven een gok is, waarbij je maar moet afwachten hoe het afloopt. In de bijbel lees je heel iets anders. Mensen die tot geloof kwamen hadden eindelijk het gevoel dat ze vaste grond onder hun voeten kregen. Ze ontdekten dat je op God aankunt, dat je op zijn Woord kunt bouwen.

Van de cathechisanten

Stukjes die de catechisanten hebben opgestuurd in deze, ook voor hen, onzekere tijd.

Klik hier

Vervallen diensten

I.v.m. de van rijkswege verstrekte informatie betreffende het Coronavirus zijn de kerkdiensten in ieder geval t/m de maand mei vervallen.

NIEUWSBRIEF

JAARTHEMA